Over ons

Introductie

Kunsthandel Inez Stodel verkoopt zeldzame en draagbare antieke juwelen die het perfect kado zijn of een aanvulling op uw juwelen collectie. 

Inez Stodel heeft zich met veel goede smaak en meer dan 50 jaar expertise gespecialiseerd in de kunst van het kleine. Inez werkt samen met haar dochter en zakenpartner, Leonore van der Waals. In de winkel vindt u een brede collectie aan originele juwelen uit alle periodes; vanaf het begin van de jaartelling tot 1980 met een voorliefde voor de 16e en 17e eeuw.

De collectie bevat juwelen met signaturen van zowel de grote juweliershuizen zoals Cartier, Tiffany’s & Co, Marcus & Co, Van Cleef & Arpels, Mauboussin, Boucheron en Mellerio, als van beroemde ontwerpers zoals Carlo Giuliano, Alexis Falize, Jean en George Fouquet, Seaman Schepps, Raymond Yard, Paul Robin van Maison Robin en Leopold Gautrait.

Naast period jewellery en bijoux de charme vindt u bij ons vitrine objecten, zoals doosjes, kleine sculpturen, maîtrises, parfumflesjes, portretminiaturen, kostuum accessoires en micromozaïeken. Micromozaïeken zijn kunstwerkjes uit de 18e een 19e eeuw gemaakt van duizenden minuscule stukjes gekleurd glas door de monniken in het Vaticaan in Rome met voorstellingen als bloemen, Romeinse ruïnes en landschapjes.

Ook maken wij op verzoek met veel enthousiasme juwelen collecties voor particulieren. Als u een specifiek juweel zoekt, dan vinden we dat voor u.

Geschiedenis

Inez Stodel opende in 1964 haar deuren als filiaal van Stodel en Goudsmit, Rotterdam en in 1971 nam Inez het bedrijf over gevestigd in het centrum van Amsterdam nabij het Rijksmuseum. De winkel is eenvoudig, ontworpen door de architect Jaap Bakema in 1963 en nog altijd in de oorspronkelijke staat. Kunsthandel Inez Stodel nam deel aan antiekbeurzen; de Nieuwe Kerk, Delft, Breda, Den Bosch en de pAn. Tegenwoordig neemt Kunsthandel Inez Stodel jaarlijks deel aan de pAn in Amsterdam. Kunsthandel Inez Stodel is lid van de KVHOK, de CINOA en het Spiegelkwartier. Inez Stodel verkoopt sinds 2010 ook via de grootste online antiekmarkt 1stDibs.